Sunday, October 30, 2011

Paintings? (part 1)

IMPORTANT! In order for the translation to work, enable javascript in your browser. Also open each post individually. In the homepage only the last post will be translated.



Un exercițiu de privire și gândire. Mulți condamnă arta fotografică în anumite privințe: folosirea filtrelor foto sau editarea chiar infimă în Photoshop (cu cea exagerată nici eu nu sunt de acord) argumentând: nu așa arată peisajul în realitate... Aceștia sunt așa numiții ”puriști” și din păcate sunt departe de adevăr și asta pentru că nici măcar fără vreo intervenție din partea fotografului (afară de apăsarea declanșatorului) aparatul foto tot nu captează realitatea așa cum e ea. Defectele aparatelor foto sunt gama limitată de culori, proasta gestionare a situațiilor cu contrast puternic, distorsionarea geometrică a imaginilor înregistrate (datorită opticii obiectivului), aberațiile de culoare (datorită tot obiectivului) flare-ul (acele cerculețe de lumină, sau hexagoane, ce le vedeți când se fotografiază sau se filmează în direcția unei surse puternice de lumina). Toate aceste nu se întâmplă dacă am privi la acel peisaj cu proprii ochi. Dar se întâmplă când îl fotografiem. Ei bine, în cazul de față nu am folosit decât filtru UV (care nu are nici o influență asupra cromaticii fotografiei) și principalul motiv pentru care îl țin montat pe obiectiv e pentru a-mi proteja prima lentilă a obiectivului. Fotografiile nu au fost editate în Photoshop, cu excepția micșorării lor și adăugării semnăturii. Echipamentul foto folosit e format din camera Nikon D40X, obiectivul Nikon 18-200mm VR si filtru UV. Fotografiile au fost făcute în pădurile din jurul orașului Cîmpulung Moldovenesc și din jurul comunei Ilișești. Rezultatul este acesta:





Romanian: Dacă v-au plăcut fotografiile, vă rog dați un click pe butonul f share din dreapta.
English: If you liked the photos, please click the f share button in the right side.
Thank you all!

5 comments:

Aina said...

Hi! I am very fond of different kinds of abstract images. I also like these images. Images must not always show something specific, I think, but let your imagination figure out what it is, and if you think It's nice.
Greeting

Bogdan said...

@Aina: Thank you very much for taking the time to comment. Nice words.

Dominic Gendron said...

Very interesting image, i like this style that aint as easy as it looks...great work. Glad i came to your blog ;)

Bogdan said...

@Dominic: Thank you very much!

Dumy said...

yummy